Novosti

Floraart 2020. otkazan
Objavljeno: 15. travnja 2020.
Poštovani posjetitelji, obavještavamo Vas da će se produljiti trajanje 54. Međunarodne vrtne izložbe Floraart do utorka, 21. svibnja do 21 sat. Nakon sanacije štete i raščišćavanja prostora parka, Bundek je spreman za sve posjetitelje. Svečano otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 16. svibnja u 13 sati.
Nagrađeni izlagači biljnog materijala
Objavljeno: 15. svibnja 2019.
Izlagači su se natjecali u nekoliko kategorija, a svaki pojedini rad ocjenjen je neovisno od strane članova Ocjenjivačkog suda. Najuspješnijim sudionicima se dodjeljuje nagrada "Bumbina livada".
Rezultati natječaja za najljepše uređen kućni vrt
Objavljeno: 15. svibnja 2019.
Na ovogodišnjem natječaju prijavljeni natjecatelji konkurirali su u više kategorija. Kategoriji kućnog vrta površine do 100 četvornih metara, od 100 do 500 četvornih metara i u kategoriji kućnog vrta većeg od 500 četvornih metra.
Tročlana komisija u sastavu: Vesna Bajza, mag. ing.prosp.arch., Natalija Vidučić, dipl.ing.agr., Hrvoje Matanov, dipl. ing. agr. nije imala lak zadatak jer svaki se vrt procjenjivao na temelju više kriterija. Među ostalim, ocjenjivala se koncepcija rješenja (kreativnost i originalnost), zastupljenost pojedinih vrsta ukrasnog bilja i skladan međusobni odnos te stručno-tehnički principi izgradnje vrtno tehničkih elemenata (staze, zidovi, sjenice, ograde, kamenjari).
Dođite na Floraart vlakom
Objavljeno: 7. svibnja 2019.
U suradnji sa HŽ Putnički prijevoz posjetiteljima Floraarta osigurali smo 40% popusta prilikom dolaska na izložbu prigradskim vlakom.
Besplatan prijevoz do Floraarta
Objavljeno: 29. travnja 2019.

Uz turistički vlakić, do Floraarta će i ove godine voziti besplatna autobusna linija od Mažuranićeva trga do Bundeka. Posjetitelje će također voziti mali električni vlak koji će kružiti asfaltiranom stazom oko parka Bundeka.