1966. – 1991.

Teško je zamisliti Zagreb bez Floraarta koji se svake godine održava potkraj svibnja ili početkom lipnja. Prvi Sajam cvijeća pokrenuo je 1966. godine Večernji list, zajedno s tadašnjom tvrtkom Žitnjak. Sajam je održan u atraktivnom ambijentu Gornjeg grada i izazvao je neviđeno zanimanje građana i velike gužve. Tako se, prema arhivskim tekstovima Večernjaka, u Tomićevoj čekalo na uspinjaču u tri reda.

Izložbe su bile veliki spektakl za grad i cijelu zemlju - cvijeće se dopremalo avionima iz Nizozemske, održavane su dodatne projekcije filmova o cvijeću, a u posjet sajmu dolazili su direktori poznatih svjetskih izložbi i cvjetnih manifestacija.

Potkraj 1975. godine stručno-organizacijske poslove preuzima 'Arto', specijalizirana tvrtka za razne priredbe, koji proširuje sadržaj Sajma cvijeća, te on 1977. prerasta u međunarodni sajam cvijeća. Organizirano je i natjecanje florista koji su od 1981. godine stjecali pravo nastupa na međunarodnim natjecanjima u organizaciji Fleurop-Interflora.

1992. - 2005.

U godini međunarodnog priznanja Hrvatske i Sajam doživljava prijelomni trenutak. Te 1992. godine dobiva ime Floraart, a novi organizator priredbe postaje tvrtka 'Zrinjevac'. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Vanjski prostor od 10.000 četvornih metara omogućio je cijeli niz kategorija oblikovanja oglednih vrtova, cvjetnjaka, prezentacija dendrološkog materijala i ostalog. Istodobno je okoliš Doma oplemenjen vrtno-perivojnim i vrtno-graditeljskim uređajima visoke razine, te tako postao prepoznatljiv izložbeni prostor grada. Vrijedan sadržaj vanjskog izložbenog prostora je dječje igralište, koje se tijekom godina razvilo, obogaćivanjem prostora elementima za igru najviših europskih dometa. Tu je i prostor Boćarskog doma koji je s prostorom od 4.000 četvornih metara omogućio floristima profesionalni zamah.

Iz tih dana je i prateća manifestacija 'Cvijet u srcu grada', kojom se u nedjelju što prethodi tjednu Floraarta najavljivala izložba.

2006. – 2015.

Zbog prostornog ograničenja ambijenta Boćarskog doma u organizaciji izložbe, 2006. izložba je preseljena na novouređeni prostor jezera Bundek. Na obali rijeke Save obnovljeno je i uređeno nekadašnje gradsko kupalište u jednu od najljepših zagrebačkih zelenih oaza. Veliki prostor od 30 hektara pruža mogućnost oblikovanja raznolikih cvjetnih gredica te organizaciju brojnih popratnih sadržaja. Izložba se odvija i na oko 2.000 četvornih metara zatvorenog prostora. U sklopu Izložbe održavaju se promocije knjiga i različita predavanja koja su tematski vezana uz hortikulturnu struku, a namijenjena su svim posjetiteljima. Tako želimo naglasiti da je međunarodna vrtna izložba Floraart, kao i slične izložbe u gradovima razvijene europske vrtlarske tradicije, prvenstveno usmjerena buđenju ekološke svijesti građana te je kontinuirano na tragu povijesnih nasljeđa zagrebačke vrtlarske tradicije.

Zahvaljujući Izložbi, prostor Bundeka iz godine u godinu se obogaćuje trajnim sadržajima. Tako su nastala tri dječja igrališta, jedinstvena po koncepciji i opremljenosti spravama za dječju igru.