Novosti

Ove godine na Floraartu očekuje nas još bogatiji i atraktivniji program

23.05.2018.
23. svibnja 2018. - Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora, Igor Toljan te dopredsjednik Izvršnog odbora Floraarta, Darko Uidl, .predstavili su jučer na Bundeku program obilježavanja  53. Međunarodne vrtne izložbe - Floraart. 
 
Na ovoogdišnjoj cvjetnoj izložbi, od 28. svibnja do 3. lipnja predstavit će se više od 220 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Prema riječima Igora Toljana, program izložbe iz godine u godinu sve je bogatiji, raste i interes izlagača, sve je ljepši izložbeni prostor i posadi se veći broj biljaka. Ove smo godine zasadili više od 123 tisuće sadnica koje će i nakon izložbe oplemenjivati Bundek.

Na 53. Floraartu, uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, i ove godine očekuju nas zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor. Najmlađi će uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća.
 
Na izložbi će također biti predstavljeni najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirat će se nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji.

"Edukacija je jedan od temeljnih ciljeva izložbe i iznimno se trudimo prenijeti na naraštaje odgovoran odnos prema prirodi i okolišu. S ciljem senzibiliziranja javnosti i unapređenja kvalitete života omogućili smo nastup brojnih udruga, a ove godine jedan od partnera je i Zoološki vrt, dok u suradnji s Dumovcem, skloništem za nezbrinute životinje  2. lipnja organiziramo reviju pasa s ciljem njihovog udomljavanja“, najavio je Darko Uidl.
 
Tradicionalno je tijekom Floraarta organizirana besplatna autobusna linijia od Mažuranićevog trga do Bundeka, te električni vlakić koji također besplatno vozi oko jezera.

„Floraart je zaštitni znak grada Zagreba, a to potvrđuje i činjenica da se ove godine organizira 53. put. Kada smo prije 15 godina od zapuštenog Bundeka odlučili napraviti prekrasan park, zaključili smo da je područje oko jezera idealno mjesto za Floraart." - kazao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba te je pozvao sve naše sugrađane da nam se od ponedjeljka do nedjelje pridruže i uživaju u najvećoj cvjetnoj rapsodiji, 

Ulaz na izložbu je besplatan. 

Program događanja na pozornici

Bundek
Program događanja na pozornici
Program događanja za Floraart 2019. u pripremi.

Predavanja i radionice

Bundek
Predavanja i radionice

Tijekom sedam dana moći ćete uživati u brojnim cvjetnim radionicama i zanimljivim predavanjima i prezentacijama.


Dječji kutak - FLORAGRAD

Bundek
Dječji kutak - FLORAGRAD
Djeca su uvijek naši najdraži posjetitelji i zato svake godine s osobitom pažnjom pripremamo dječji zabavni program.
 
Bit će tu brojne radionice, igraonice te još mnogobrojna iznenađenja, stoga obavezno na Floraart povedite najmlađe i uživajte zajedno u bogatom programu!
 


Hrvatski kup florista

Bundek
Hrvatski kup florista
Natjecanje u aranžiranju cvijeća neprekidno se odvija od 1966. godine. Od 1978. godine 'Kup aranžera' dobiva međunarodni karakter. Osamostaljenjem Republike Hrvatske prerasta u 'Hrvatski kup florista'.

Vrsni aranžeri-cvjećari natječu se svake godine u nekoliko kategorija pod budnim okom ocjenjivačkog suda.
Otvorenog je karaktera, tako da posjetitelji mogu pratiti natjecatelje kako s lakoćom stvaraju maštovite kreacije.
Pogledajte fotogaleriju

Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola

Bundek
Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola
U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Suorganizator natjecanja, uz Zagrebački holding podružnicu Zrinjevac je Poljoprivredna škola Zagreb.