Novosti

Provjerite što vas sve očekuje na 53. Floraartu

27.05.2018.
Tijekom trajanja Floraarta Bundek se pretvara u najbolje mjesto za obiteljsko druženje i jedno od najveselijih mjesta za djecu. I tako od 2006. godine kada se Izložba preselila iz ambijenta Boćarskog doma na novouređeni prostor jezera Bundek.

Na više od 300.000 m2 izložbenog prostora prezentirat će se različito ukrasno bilje, instalacije od rezanog cvijeća, oprema za uređenje vrtova i ostali sadržaji vezani uz hortikulturu. Stručna predavanja, kreativne radionice, razna natjecanja, prodaja sezonskog cvijeća po popularnim cijenama - samo su dio sedmodnevnih događanja. 

Zajednički je to doprinos krajobraznih arhitekata, vrtlara, florista i umjetnika koji svaki na svoj način sudjeluju u cvjetnoj manifestaciji. 

Manifestaciju će u 13 sati u ponedjeljak, 28. svibnja tradicionalno otvoriti ansambl Lado nastupom na glavnoj pozornici, koja se nalazi na livadi na istočnom dijelu parka.

Na pozornici će se svakodnevno organizirati glazbena događanja. Među ostalim, male koncerte održat će brojna kuluturno umjetnička društva i zborovi iz Zagreba i Zagrebačke županije te klapa Nostalgija, Damir Kukuruzović Django group, Paganini bend i Mirko Švenda.

Krajem tjedna, u petak prvi puta na Floraartu nastupit će Blues Duo and band, a u subotu gospel sastav The Messengers, dok će cjelokupno događanje zaokružiti koncert Ane Rucner zadnjeg dana Izložbe.

Uz izložbu cvijeća, od ponedjeljka do nedjelje moći ćete uživati i u brojnim cvjetnim radionicama koje se sad već treću godinu održavaju u kupoli na zapadnom dijelu parka. A od ove godine u kupoli ćete moći poslušati i brojna zanimljiva predavanja.


Ponovno niče Floragrad - dječja zemlja zabave

Već tradicionalno Izvršni odbor Floraarta mislio je i na najmlađe. Na prostoru uz malo dječje igralište ponovno će niknuti Floragrad - djećja zemlja zabave.

Kazališne predstave i čitanje priča dio su i ovogodišnjeg programa, kao i oslikavanje lica te brojne zabavne radionice. Predstave su na programu svaki dan u 11 i 18 sati, a izvodit će ih kazalište Tvornica lutaka.
 
I ove godine djeca će moći uživo vidjeti životinje, međutim u nešto drugačijem ambijentu. Naime, poseban interaktivni program za posjetitelje u ZOO kupoli pripremili su Zoološki vrt Grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Detaljnije informacije o programu potražite ovdje.

I svakako pogledajte reviju udomljenih pasa u subotu, 2. lipnja u 11 sati i saznajte koliko psi mogu usrećiti ljude.

Izložba je otvorena svaki dan od 9 do 21 sat. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Program svih događanja pogledajte ovdje.

I pratite nas i dalje jer bit će još novosti u programu.


Program događanja na pozornici

Bundek
Program događanja na pozornici
Program događanja za Floraart 2019. u pripremi.

Predavanja i radionice

Bundek
Predavanja i radionice

Tijekom sedam dana moći ćete uživati u brojnim cvjetnim radionicama i zanimljivim predavanjima i prezentacijama.


Dječji kutak - FLORAGRAD

Bundek
Dječji kutak - FLORAGRAD
Djeca su uvijek naši najdraži posjetitelji i zato svake godine s osobitom pažnjom pripremamo dječji zabavni program.
 
Bit će tu brojne radionice, igraonice te još mnogobrojna iznenađenja, stoga obavezno na Floraart povedite najmlađe i uživajte zajedno u bogatom programu!
 


Hrvatski kup florista

Bundek
Hrvatski kup florista
Natjecanje u aranžiranju cvijeća neprekidno se odvija od 1966. godine. Od 1978. godine 'Kup aranžera' dobiva međunarodni karakter. Osamostaljenjem Republike Hrvatske prerasta u 'Hrvatski kup florista'.

Vrsni aranžeri-cvjećari natječu se svake godine u nekoliko kategorija pod budnim okom ocjenjivačkog suda.
Otvorenog je karaktera, tako da posjetitelji mogu pratiti natjecatelje kako s lakoćom stvaraju maštovite kreacije.
Pogledajte fotogaleriju

Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola

Bundek
Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola
U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Suorganizator natjecanja, uz Zagrebački holding podružnicu Zrinjevac je Poljoprivredna škola Zagreb.